Torredembarra, un municipi "Pet Friendly"

A Torredembarra s'ha acabat deixar els animals de companyia lligats al carrer mentre els veïns i veïnes entren a comprar els establiments o fan ús dels diferents edificis municipals. A partir d'aquest dimarts i gràcies a la campanya "Torredembarra, Pet Friendly" que ha tirat endavant l'Ajuntament, els habitants del municipi podran accedir amb les seves mascotes als 35 establiments i una vintena d'equipaments municipals que s'hi han adherit. Tot plegat, amb l'objectiu de fer del municipi un lloc encara més acollidor per tothom, incloent-hi els animals de companyia.

I és que actualment dels 2.600 animals de companyia xipats al municipi, només n'hi ha 1.100 censats. És per això que aquest és un dels principals requisits per poder accedir aquests espais. La proposta s'ha rebut amb les mans obertes. Els propietaris dels diferents establiments consideren que permetre l'accés a les mascotes als comerços és una pràctica acollidora que promociona l'amor als animals i a l'hora fidelitza els clients.

Aquest matí, s'han repartit els distintius Pet Friendly pels diferents espais i la Lila, l'Ària i la Julieta juntament amb els seus amos ja han pogut entrar en alguns d'ells. A la Biblioteca Mestra Maria Antònia s'ha habilitat un espai pels animals de companyia. Compten amb joguines i aigua, però també les responsables de la biblioteca han agrupat els llibres de temàtica animal perquè els seus amos puguin donar-li una ullada.

Des de la biblioteca consideren que els gossos terapèutics poden ajudar aquells infants que presentin més dificultats a l'hora de llegir. És per això que celebren la iniciativa i esperen que el nombre d'establiments inscrits creixi.