La urbanització de l'entorn del CAP no inclourà la millora de la Sínia

El projecte d’urbanització de l’accés a Torredembarra per la carretera de la Riera, just en el punt on s’ubicarà el futur Centre d’Assistència Primària del municipi, no inclourà la recuperació de l’antiga sínia. En l’esbós inicial del projecte la intervenció sobre aquest element patrimonial preveia el tancament de l’accés al camí de la Riera eliminant la cruïlla amb la carretera. Una proposta que va derivar en diverses al·legacions dels veïns de la zona que el govern estimarà. Així, en el ple d’aquest dijous es portarà a aprovació definitiva el projecte, ja modificat.

LA MÀ DE LA GENERALITAT

El projecte té com a principal objectiu connectar el nucli urbà amb el futur equipament humanitzant l’espai. Així, preveu suprimir el vial lateral existent de l’antiga carretera de la Riera  que passarà a ser una vorera ampla. També s’adequarà el nou accés al carrer de l’Hort de l’Oca directament a l’antiga carretera i s’habilitarà una rotonda a l’encreuament amb el carrer del Catllar, el vial que dona accés a la Zona Esportiva Municipal i a la zona d’aparcament existent. També es preveu una nova zona d’aparcament que doni servei al futur CAP.  Precisament, l’aprovació d’aquest urbanisme era un pas necessari perquè la Generalitat pugui començar a treballar en la definició d’aquest equipament. El consistori torrenc va per feina i vol engegar el més aviat possible les obres d’urbanització.

Els treballs d’urbanització d’aquest entorn estan pressupostats en mig milió d’euros. Per finançar-les, l’Ajuntament de Torredembarra compta amb una aportació de 150.000 euros de la Diputació de Tarragona i confia poder accedir a una subvenció de 300.000 euros dels Next Generation, que li permetrien rebaixar la inversió municipal en el projecte.