No hi haurà marxa enrere amb la pujada d'impostos a la Torre

No estava a l’ordre del dia però el debat sobre la pujada d’un 17% de l’IBI i la taxa d’escombraries ha marcat l’inici del ple ordinari d’aquest mes de novembre a Torredembarra. L’alcalde ha justificat la necessitat de la mesura per garantir els serveis municipals com a resposta al públic present, la pressió del qual ha retardat l’inici del plenari. També ha confirmat que no hi ha marxa enrere, com han reclamat els portaveus dels quatre partíts a l’oposició.

La pressió dels presents també ha obligat els portaveus dels socis de govern a explicitar el seu suport a la mesura proposada i aprovada pel govern de Rovira.

MESURES CONTRA LA PROLIFERACIÓ DE PISOS TURÍSTICS

Ha estat l’avantsala d’un plenari en què el govern s’ha compromès a estudiar si l’accés a l’habitatge està en risc a Torredembarra, fixar un nombre de pisos turístics adequat, fer recompte dels pisos turístics il·legals i obligar-los a complir la normativa. Són demandes incloses dins una moció de la CUP que persegueix l’objectiu de garantir l’accés a l’habitatge al municipi.

Adverteixen que actualment és complicat i que no hi ajuda que, actualment, es puguin comptabilitzar fins a 4.700 pisos d’ús no residencial a Torredembarra, 1.400 dels quals catalogats com a turístics. El govern ha donat per bons i aprovat la major part de les demandes, entenent que part d’elles ja s’estan realitzant i que el futur pla local d’habitatge ja inclourà estudis sobre la situació actual. No ha prosperat però la demanda de promoure una moratòria indefinida per a la concessió de pisos turístics.