Torredembarra destinarà el romanent a despesa corrent

L’Ajuntament de Torredembarra destinarà milió mig d’euros provinents del romanent del passat exercici a complementar despesa corrent del pressupost d’aquest 2023. Era una maniobra que el govern d’Eduard Rovira ja havia anunciat que faria quan al mes de desembre va presentar un pressupost de 2023 en què havia deixat partides infradotades en espera de conèixer el romanent real per incorporar-lo a la comptabilitat d’aquest exercici.

Tot i això, la maniobra no ha convençut l’oposició, que critica que els excedents no s’hagin destinat a inversió. Tampoc veu amb bons ulls que amb aquesta modificació a les portes de les eleccions municipals, el govern hagi consumit gairebé tot el romanent positiu, deixant només poc més de 200.000 euros al calaix.

A banda de les partides destinades a despesa corrent, la modificació preveu també el pagament de mig milió d’euros a la propietat de l'immoble que ocupa la policia local en concepte de factures pendents. La liquidació d’aquests pagaments hauria de servir per activar el procés de compra de l’espai.

D’altra banda, el plenari també va  aprovar l’actualització del pla estratègic de subvencions, també amb un posicionament crític de l’oposició que, entre altres arguments, creuen que no es doten suficientment els ajuts socials i al comerç.

BÉ D'INTERÈS LOCAL

Sí va ser unànime la votació per declarar Bé Cultural d’Interès Local la Capella de la Sort i el camí Fondo. Tot i això, també se li va criticar al govern no haver actualitzat abans aquest catàleg i haver esperat a fer-ho a final de mandat, en precampanya electoral.