Una quarantena d'arbres a Can Llovet per combatre la calor

 

Torredembarra continua endavant amb el seu Pla d'Esmorteïment de l'Efecte Illa de Calor; la darrera acció ha estat la plantada de 45 nous arbres al parc de Can Llovet. Aquesta actuació busca augmentar les zones d'ombra en un indret fins ara amb poca vegetació. Així, s'aconseguiria abaixar la temperatura entre 10 i 15 graus.

El pla va iniciar-se el 2019 a les escoles i ara s'ha optat també per plantar arbres en una zona on hi són habituals les persones més vulnerables: ancians i infants.

La quarantena de freixes, lledoners, pollancres o tamarius plantats volen reforçar la presència d'espècies mediterrànies i autòctones a Torredembarra. Segons l'Ajuntament, el municipi està molt mancat de zones verdes. De cara al 2023, el consistori es marca un objectiu ben clar: les zones estrictament urbanes.

La reforma de la plaça de Catalunya, en marxa des de fa dos mesos, ja contempla la millora de l'arbrat. De la mateixa manera, l'Ajuntament de Torredembarra té previst actuar als carrers de Lleida i Girona, a tocar de la plaça.