Torredembarra obre el foc del Concurs amb els Nois com a favorits

O a la plaça del Castell, com és habitual, o igual que l'any 2016 al Pavelló Sant Jordi a causa de la pluja. En un d'aquests dos indrets començarà aquest diumenge la 28a edició del Concurs de Castells, amb 12 colles com a protagonistes.

Una jornada en què tradicionalment ha primat l'ajuda mútua entre les colles i la superació pròpia de cadascuna d'elles per damunt de la competició, però que deixarà a una d'elles com a primera classificada de la general del Concurs durant gairebé tota una setmana.

NOIS I BERGA, FAVORITS

Les dues colles amb més opcions d'alçar-se amb aquest títol honorífic són la colla local, els Nois de la Torre, i els Castellers de Berga, que ara mateix igualen la seva millor actuació de la temporada, amb el 3 i el 4d7 amb l'agulla i el 5d7.

Els torrencs afronten la cita amb la màxima il·lusió per a poder guanyar per primer cop a casa seva, incloses les edicions de l'antic Concurs7. Per fer-ho treballen per a repetir la màxima actuació d'enguany, aconseguida per Sant Rosalia, i per sumar-li un castell que pot ser la carta guanyadora, el 7d7.

Les altres candidates a ocupar el podi d'aquesta primera jornada són els Castellers d'Esparreguera i els Castellers de Figueres, que són les altres dues colles que han pogut assolir un castell de gamma alta de set enguany amb el 4d7a.

ALTAFULLA, A PER LA CLÀSSICA DE 7

Una jornada en què també hi serà present una altra colla del Baixa Gaià, els Castellers d'Altafulla. Els de Calixart volen aprofitar el Concurs per a donar una passa més aquesta temporada, i completar per primer cop els dos castells de set bàsics.

EN DIRECTE A TAC12

Una primera jornada que pot estar marcada per les rondes conjuntes, ja que només els dos favorits podrien optar a actuar en solitari, i que es podrà viure en directe a través de TAC12 des de les 10 hores.