Els Malcasats de la Torre llueixen les millors gales

Els 11 personatges del Ball de Malcasats de Torredembarra ultimaven els preparatius per una representació que passarà a la història de la cultura popular del municipi.

Després de gairebé tres anys d’engegar el projecte de recuperació d’aquest ball parlat, la plaça del Castell va acollir una estrena molt esperada.

Si bé la societat torrenca ja havia pogut gaudir d’un tast els anys anteriors, enguany l’expectació era màxima per l’estrena del vestuari que ha dissenyat la Cristina López, vinculada a la Cubana durant més de 30 anys i amb experiència al cinema, la televisió i el teatre.

Ball malcasats torre 2022

El camí fins aquí no ha estat fàcil. Els impulsors partien de zero per recuperar aquest ball parlat datat de mitjans del segle XIX.

És per això que van engegar una campanya de micromecenatge que va superar les expectatives amb un resultat final de 3.000 euros. A més, l’Ajuntament també va fer una aportació de 2.000 euros. Tot plegat, va permetre implicar una vestuarista reputada com la Cristina.

Els malcasats es van estrenar per la porta gran amb tres representacions seguides. Tot i això, aquest divendres a la nit hi ha dues noves oportunitats per veure’ls a la plaça de la Vila i al carrer Joan Güell.