Torredembarra bat el seu rècord de recollida selectiva

Torredembarra va incrementar durant el 2021 un 2% la recollida selectiva acostant-se al 43%. Es tracta dels millors resultats de reciclatge de residus de la història del municipi.

Unes dades que han estat en part possibles per la implantació de la recollida porta a porta als barris de Sant Jordi, Babilònia i Clarà.

És una xifra molt positiva per a l'Ajuntament, però que encara se situa quatre punts per sota de la mitjana catalana i a set de l'objectiu que marcava la Unió Europea per al 2020.

La fracció orgànica és la que obté els millors resultats pel que fa al nombre de tones recollides, més de 900. També destaquen els envasos, superant les 400.

En total, cada torrenc va produir al voltant de 630 quilos de residus, la segona xifra més baixa darrere del 2020, en plena pandèmia.

Porta a porta reciclatge Torredembarra 2022

Per tal de millorar aquestes dades, el consistori vol continuar estenent el porta a porta de cara a l'any que ve i Àmfores és el barri que té més números. D'altra banda, també es vol crear un servei de recollida paral·lel per a comerços i restauració aprofitant la redacció del nou contracte de la brossa.

La regidoria de Sostenibilitat té previst engegar de cara a la tardor la recollida de tèxtil i oli a les zones on ja funciona el porta a porta.