Els encausats del cas Torredembarra sumen el delicte de frau a l'administració pública

Punt final del tram testifical dels acusats del judici de la peça separada del cas Torredembarra pel presumpte lloguer irregular de dos locals per part de l'Ajuntament entre el 2011 i el 2012. El Fiscal del cas s'ha pronunciat aquest migdia argumentant que la contractació dels dos immobles era un fet premeditat, pensat i escollit a dit.

Un fiscal que ha defensat la postura del secretari i de l'exinterventor de l’Ajuntament, que segons la seva opinió, ja van advertir als regidors de les irregularitats dels projectesA més, les acusacions han afegit el delicte de frau a l'administració pública als encausats en l'informe final, que se suma al de malversació de cabals públics, blanqueig i prevaricació.

El fiscal i l'acusació particular que representa l'Ajuntament han retirat els càrrecs i han absolt a l'exregidora Francisca Felguera i al treballador d'Efilial, en les conclusions finals del judici.

ddr cassss

Els encausats, els exregidors i tècnics de l'Ajuntament, també han declarat i han defensat en tot moment que els immobles eren necessaris per al municipi. Pensaven que tot el procés s'havia emmarcat dins de la legalitat. També han justificat que els elements singulars dels edificis van propiciar l'adjudicació directa.

A la tarda, els advocats han pres el torn de paraula per reafirmar l'absolució dels seus clients. Una defensa que ha al·legat la manca de proves i d’indicis d’una gran part dels encausats. Destaca el temps en les juntes de govern on es van aprovar els dos expedients i la falta de proves del suposat consens previ.

Davant de la nova acusació de frau, l'advocat de l'excap de contractació, Montserrat Córcoles, ha demanat temps per preparar-se aquesta nova defensa i per tant, el judici continuarà i s’espera que finalitzi demà.