Cas Torredembarra: el local de Clarà no permetia usos socioculturals

L'arquitecte municipal de Torredembarra del 1993 al 2021 ha declarat com a testimoni al judici de la peça al voltant dels presumptes lloguers irregulars de dos locals per part de l'Ajuntament.

Ha afirmat que el pla d'usos vigent en el moment que es va formalitzar el contracte de l'immoble situat al carrer Priorat del barri de Clarà, no permetia destinar-lo a activitats socioculturals. Fet que contrasta amb la intenció del consistori d'adequar el local per als Nois de la Torre.

EL LOCAL ESTAVA EN MOLT MAL ESTAT

També ha declarat la funcionària d'obra pública a qui el jutge instructor del cas va encarregar un informe per conèixer l'estat del local llogat per l'Ajuntament a Clarà. L'extreballadora municipal ha declarat que l'immoble es trobava en molt mal estat estructural i que el consistori només hi havia dut a terme actuacions de desbrossament.

Cas torre 2022 1

La funcionària ha xifrat en un mínim de 200.000 euros adequar l'estructura, un procés que hauria suposat dos anys de treballs. Cal recordar que l'Ajuntament torrenc havia arribat a pagar 6.000 euros mensuals de lloguer per aquest establiment.

L'aparelladora també ha fet èmfasi en la intimidació que hauria rebut durant els anys que va treballar a l'Ajuntament per part del coordinador d'Urbanisme, Jaume Vila, un dels encausats.