Comença el judici dels lloguers del cas Torredembarra

Aquest dimarts al matí ha començat el judici de la peça al voltant dels presumptes lloguers irregulars de dos locals del municipi de Torredembarra. El primer testimoni que hi ha intervingut ha estat el llavors regidor del PSC i posteriorment alcalde del municipi, Enric Grangel. El socialista va ser, juntament amb l'exregidora d'ERC Montserrat Gasull, ja traspassada, qui va denunciar a la Fiscalia del Vendrell el cas que ara es jutja.

En la seva declaració, Grangel ha exposat les irregularitats que va detectar, sobretot, basades en la manca de concurs públic per a l'adjudicació dels contractes de lloguer. Una situació que ja s'havia denunciat a l'oficina Antifrau, qui va demanar que s'anul·lessin. Per fer-ho, es va sol·licitar la celebració d'un ple extraordinari. Segons GrangelMasagué es va negar en un principi a convocar-lo basant-se en un informe de la consultora Efial.

Un ple que finalment es va dur a terme, desestimant la nul·litat dels contractes amb els vots dels regidors del govern. Preguntat sobre l'organització que tenia el consistori sota el mandat de MasaguéGrangel ha manifestat que aquest el va reorganitzar a la seva mida, desposseint al secretari d'algunes de les seves funcions.

LA LLISTA D'ACUSATS 

DDR Peça Massagué judici lloguers

La fiscalia demana per l'exalcalde Masagué quatre anys i mig de presó i nou d'inhabilitació, acusat dels presumptes delictes de malversació i prevaricació per l'adjudicació a dit del lloguer dels dos locals.

Entre la resta d'acusats destaquen els exregidors Pere Font, Francisca Felguera, Santi Ardèvol, José OviedoJuan Pérez. També seuen al banc dels acusats la cap de contractació municipal, Montserrat Córcoles, el coordinador d'Urbanisme, Jaume Vila, i l'enginyer municipal, Vicenç Ruiz. Tots ells s'enfronten a penes que van dels dos als quatre anys de presó i fins als nou d'inhabilitació, també per delictes de malversació i prevaricació.

El judici s'allargarà fins al dia 30. En els dos darrers dies de vista és quan s'espera que declarin els acusats.