Torredembarra obre la porta a l'entrada de mitjanes superficies al centre històric

L’Ajuntament de Torredembarra ha modificat la normativa del pla general que regula la superfície dels locals comercials. El ple va aprovar, amb els vots favorables d’Esquerra i PSC, una modificació que contempla la possibilitat d’explotar locals comercials de fins a 400 m² a l’interior del cas antic

Fins ara la limitació era de 200 metres quadrats i les mitjanes superfícies només es podien instal·lar a zones perifèriques. D'altra banda, també es preveu permetre la implantació de grans superfícies a altres espais més enllà del punt on es concentren ara, tot i que en aquest cas, fora del nucli antic i la zona centre. 

El debat ja venia de fa un any. Tot i que la primera intenció del govern era d’arribar fins als 500 m², finalment es va adaptar a la petició dels socialistes. Amb la mesura es vol donar una empenta al comerç al nucli històric.

Terrasses als parcs

Ni el regidor no adscrit, que hi va votar en contra, ni els de Ciutadans veuen beneficis en aquest canvi. Si avalen però, la segona part inclosa a la modificació aprovada. El govern ha adaptat la normativa del Pla General per permetre la instal·lació de terrasses de bar i restauració a parcs i jardins on fins ara no es podia realitzar aquesta activitat.

La modificació es va aprovar en un ple telemàtic en què ja no va ser el portaveu de Junts, Josep Maria Calvet, que ha presentat la seva renúncia, i en què es va estrenar la nova regidora d’Esquerra. Maria Pilar Hernández assumirà la cartera de Joventut.

Aprofitant els canvis a l’organigrama, l’alcalde també va anunciar que des d’ara assumirà les competències de recollida de residus que, fins al moment requeien en Joan Torras. Un canvi que implica gestionar la implantació del sistema porta a porta en la recollida de la brossa.