Contes per telèfon

'Contes per telèfon' és un recull d'historietes escrites pel pedagog Gianni Rodari. Aquest 2020 s'ha commemorat el centenari del naixement de l'autor italià i per celebrar-ho, la biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra va oferir-se a explicar alguns dels seus contes a través del dispositiu.

La idea va néixer enmig de la pandèmia amb l'objectiu, també, de mantenir el vincle entre l'equipament i els seus usuaris tot i la situació de confinament. L'interès per aquesta iniciativa ha propiciat que, un any després, encara segueixi en marxa i tan petits com grans demanin el conte que més els interessa.

L'Emma té 8 anys i és una de les usuàries de la biblioteca que ja ha pogut escoltar una historieta des de la distància.

I, és que, entre les històries més demandades hi ha la dels Diables de la Torre. No és pas una obra de la literatura universal, sinó més aviat de caràcter local. Quan s'apropa la Festa Major augmenta l'interès per escoltar algun dels relats dels 'Dotze Morterets', el títol d'una col·lecció dedicada als elements del seguici popular de Torredembarra.

Malgrat que la idea està pensada per a tota mena de públic, són els més petits qui solen estar a l'altra banda del telèfon. En aquest sentit, pares i mares valoren molt positivament la iniciativa.

Per escoltar o regalar un conte només cal fer la petició per correu electrònic o telèfon.