Torredembarra llueix el seguici festiu

El vessant més popular i tradicional de la Festa de Santa Rosalia de Torredembarra ha superat tots els condicionants externs derivats de la COVID per portar la celebració , ni que sigui amb restriccions d’aforament i espais acotats, al carrer. La imatge més singular de la celebració torrenca però, l’hem trobat a l’interior de l’església de Sant Pere Apòstol.

A l’habitual estampa protagonitzada pel pilar d’ofrena dels Nois de la Torre s’hi ha afegit enguany el ball cerimonial i solemne de l’Àliga de Torredembarra. Un nou instant simbòlic que s’incorpora enguany a la festa torrenca en el marc de l’ofici del dia gran del municipi.

Després de l’ofici solemne i també a la tarda, el protagonisme de l’Àliga i dels Nois de la Torre es va mantenir, aquest cop de forma compartida amb la resta d’elements festiu a la passada completa del seguici popular. Els balls i elements festius no van poder desfilar en cercavila per les restriccions sanitàries, però sí que van poder actuar. Ho van haver de fer, això sí, en un espai poc habitual: l’aparcament de Mañé i Flaquer, condicionat amb 500 cadires per a l’ocasió.

Aquest cop hi van ser tots, fins i tot els Nans, que van trobar portadors després de no haver pogut participar en la festivitat del Quadre. Diables, Virgília, Ball de Serrallonga, Mulassa, Balls de Pastorets, Bastons, Gitanes i Cavallets, juntament amb els Gegants, van completar una actuació del seguici diferent, que va comptar amb l’acompanyament de la Fanfarra de Torredembarra.

De tots ells, Virgília i Diables de Torredembarra encara van allargar el seu protagonisme fins a la nit. Amb la seva particular actuació de foc van tancar el dia gran de la Festa de Santa Rosalia de Torredembarra.