Esquerra aprova el pressupost de Torredembarra amb la complicitat de PSC i Junts

Consens gairebé generalitzat per donar volada a una proposta de pressupost pel 2021 que ha presentat el govern en majoria d’Esquerra a Torredembarra. Tant Junts com PSC han posat en valor uns números que consideren ajustats en el marc d’un pressupost contingut i realista, i han votat a favor de la proposta.

Hi ha ajudat, com han reconegut els socialistes, el fet que des del govern s’hagi tingut en compte suggeriments provinents del seu grup com la d’obrir una partida per ajudes a comerç o per implementar plans d’ocupació municipal. En aquest sentit, des del PSC s’emplaça al govern a seguir treballant plegats per definir el destí del romanent positiu del passat exercici.

Com a resposta, l’alcalde, Eduard Rovira, ha reconegut que hi haurà modificacions de crèdit per donar sortida a aquest romanent, al temps que destaca l’equilibri entre invrsions, ingressos i pressió fiscal que dibuixa el pressupost de 2021.

Els comptes de l'Ajuntament torrenc arribaran enguany als 24,2 milions d'euros, un 5,2 % més que els del 2020. L'augment es basa en la pujada del capítol d'inversions que, inclou el cobriment de la piscina municipal, pressupostat en 1,7 milions d'euros i serà finançat gràcies a un préstec de 2,3 milions que també permetrà inversions de millora del patrimoni en espais com la Vil·la romana del Moro i la Sínia de la Vila.

Només Ciutadans s’ha oposat al pressupost argumentant que malgrat la previsió d’augment d’ingressos, aquests no es reverteixen en la gent ni en un model de ciutat concret. Ho han fet en un plenari en què els taronges han exhibit les seves fissures internes. Especialment en la votació de l’altre punt del ple extraordinari, el que ha permès aprovar una nova relació de llocs de treball municipal, en què dos des tres membres del grup municipal van contradir el seu portaveu per acabar votant diferent.