Torredembarra recorda la figura d'Esteve Cañellas, víctima de l'Holocaust

Torredembarra ha volgut commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust. Ho ha fet recordant la figura d'Esteve Cañellas, un torrenc que va morir al camp de concentració de Gusen l'any 1942. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde Eduard Rovira i la regidora de cultura Núria Batet, així com portaveus de diferents grups municipals i familiars de Cañellas. Tots ells van llegir un manifest de l'Amical de Mauthausen.

Acte

La tercera edició del Memorial Esteve Cañellas s'ha hagut d'adaptar a la Covid i no ha pogut comptar amb l'assistència d'estudiants dels instituts del municipi com en anys anteriors. Tot i això, l'Ajuntament ha animat a la participació en les xarxes socials a través de hashtags com #HolocaustMaiMés.

D'altra banda, els alumnes dels centres de secundària faran un visionament de la pel·lícula Josep, sobre la vida del represaliat Josep Bartolí, i un debat posterior. Aquesta iniciativa ha sigut possible gràcies a una col·laboració de la regidoria de Cultura de Torredembarra i el Festival REC.