Torredembarra aprova unes ordenances amb pocs canvis substancials

Un paquet d’impostos i taxes que en els seus principals referents varia poc i que el govern va poder tirar endavant, en la major part dels casos, amb la complicitat de l’oposició, que va optar per l’abstenció en la majoria dels casos.

Torredembarra manté majoritàriament la factura dels principals impostos per al proper exercici tot i que en retoca alguns per incloure bonificacions com l’IBI, on premia l’aposta per l’energia fotovoltaica amb bonificacions de fins al 50% per les llars que n’instal·lin, que també tindran una rebaixa del 90% de l’ICIO. D’altra banda, també apuja altres taxes de forma parcial, com la de vehicles de tracció mecànica per a cotxes de major potència.

En bona part de les deu ordenances fiscals modificades el govern d’Esquerra va comptar amb la complicitat dels partits de l’oposició, fent-los costat o optant per l’abstenció, tot i que tant socialistes com Ciutadans van trobar a faltar una major sensibilitat del govern per rebaixar la pressió fiscal sobre els ciutadans, per exemple fixant una rebaixa generalitzada de l’IBI. Com a resposta, van topar amb una negativa justificada per la necessitat de mantenir el capítol d’ingressos del consistori.

Entre les modificacions aprovades, la d’ocupació de via pública, que inclou una clàusula per adaptar la normativa fiscal a les possibles restriccions vinculades a la Covid-19 que puguin afectar a les terrasses durant el 2021. Una previsió per adequar pagaments que s’afegiria a ajuts extraordinaris, com els que ja ha posat en marxa el consistori per a comerços i famílies. Uns ajuts que no han tingut l’acollida esperada segons adverteix el PSC, que reclama reformular-los per arribar a més gent.

Des del govern es va assegurar que la voluntat de renovar els ajuts ampliant-ne els supòsits per arribar a més gent i esgotar partides hi és. Tot plegat en un plenari focalitzat en les ordenances fiscals que també va servir per aprovar l’expropiació d’uns terrenys per implementar el projecte de rehabilitació del dipòsit de subministrament d’aigua potable del Pujol.

Canvia't al 39 a la TDT