Aaron Sola, el llançador sense límits

És de Torredembarra, té tan sols 21 anys i ha fet història convertint-se en el primer atleta capaç de guanyar el Campionat d'Espanya sub23 en llançament de disc i pes. A punt d'acabar-se la temporada 2020, Aaron Sola ha deixat enrere els problemes físics del curs anterior i ja pensa en un 2021 en què vol lluir internacionalment.

La pista d'atletisme de Torredembarra allarga l'idil·li amb els llançadors perquè més enllà de Berta Castells, la reina del martell, sorgeix cada vegada amb major força una realitat de present i futur de l'atletisme local. Aaron Sola va endur-se a Sevilla l'or en disc i pes, i amb considerables distàncies respecte als seus rivals.

disc

Aplega vuit victòries als campionats d'Espanya de sub16 a sub23 i és també campió de Catalunya absolut, on suma rècords des de la categoria aleví. Ha superat amb nota el trencament d'una mà i desconeix qui és el seu sostre ara que ja ha canviat d'esglaó i treballa amb el pes màxim establert de l'artefacte.

Viu gairebé tota la setmana al CAR de Sant Cugat i estudiarà Comunicació Audiovisual. I, de moment, no ha decidit si apostarà pel disc o el pes; una determinació que tard o d'hora haurà de prendre perquè l'especialització pot marcar també on és el topall de rendiment del de Torredembarra.

pes

No vol sentir a parlar de Tòquio 2021 perquè entén que el seu gran moment encara no ha arribat. Mentre s'adapta a competir amb atletes de major edat i mida, els seus referents són dos dels pocs històrics a Espanya, Mario Pestano i Manolo Martínez en disc i pes. Proves en què l'hegemonia d'altres països és indiscutible.

La temporada 2020 s'acabarà d'aquí a dues setmanes amb el Campionat de Catalunya absolut. El 2021 serà el torn de dues cites internacionals encara sub23, l'Europeu i els Jocs Mediterranis suspesos per la pandèmia.