Torredembarra projecta reconvertir a via urbana un tram de l'antiga N-340

Torredembarra projecta canviar la imatge de l’antiga travessia de la N-340 al seu pas per l’interior del municipi. La intervenció, entre el passeig de l’Estació i el passeig de la Sort preveu la construcció d’una rotonda i d’un carril bici. El projecte està pressupostat en 1,2 milions d’euros i es finançarà en part a través d’una subvenció estatal.

El tram de l’antiga N-340 comprés entre el passeig de la Sort i el de l’Estació es reconvertirà en una via urbana més de l’entramat urbà de Torredembarra. L’actuació projectada per l'Ajuntament donarà continuïtat a les intervencions que ja s’han dut a terme en aquesta artèria del municipi a la rotonda dels Pescadors i també la renovació de l’enllumenat i l’habilitació d’un carril bici a l’alçada dels càmpings.

D’aquesta forma es consumirà la subvenció estatal de 765.000 euros atorgada arran del desdoblament de la carretera al pas per Torredembarra. De fet, el consistori torrenc haurà encara d’endeutar-se per arribar fins el milió dos cents mil euros amb què s’ha pressupostat la nova intervenció.

Rotonda i carril bici

L’actuació al passeig de Miramar urbanitzarà 345 metres de via, que en aquest tram té 21 metres d’amplada. Preveu una calçada de dos sentits de 2,85 metres d’amplada, carrils per a l’ estació d’autobús i voreres amples, una amb punts de més de cinc metres d’amplada.

Aprofitant aquest espai s’ampliarà també el carril bici actual fins a tres quilòmetres. La principal intervenció però, tindrà lloc a la cruïlla amb el passeig de la Sort, on es construirà una rotonda per millorar l’accessibilitat i la seguretat en aquest punt.

El projecte també contempla actuar sobre l’enllumenat, clavegueram i la xarxa d’aigua potable. S’espera poder licitar les obres aquest mes d’octubre.