Torredembarra aprova mesures econòmiques per fer front a la crisi de la Covid-19

Torredembarra ha aprovat aquest dijous per unanimitat les primeres mesures econòmiques per ajudar al comerç i la restauració a fer front a la crisi provocada pel coronavirus, sobretot en forma de rebaixes fiscals. Ho ha fet en un plenari en què també s’ha liquidat el pressupost del 2019 amb un romanent de tresoreria de 2,6 milions d’euros que s’ha demanat que es pugui destinar íntegrament a fer front al moment actual

Els establiments comercials de la Torre veuen des d’avui com la càrrega impositiva que han de suportar es redueix, tant mentre duri l’estat d’alarma com a posteriori fins com a mínim fins a finals d’any. Així serà després que el ple del consistori torrenc hagi aprovat per unanimitat un seguit de mesures fiscals que passen per bonificacions i supressions de diversos impostos i taxes.

Així, no es cobrarà les taxes d’ocupació de la via pública a restaurants o marxants del mercat municipal entre d’altres mentre aquesta no sigui possible. I es reduirà en un 90% des que pugui fer-se efectiva i fins a finals d’any. Tampoc es cobrarà la taxa d’escombraries industrial i es reduirà un 50% fins a acabar el 2020. També es redueix en un 50% la taxa per a nous establiments i en un 90 la del canvi de titularitat. Per últim s’aplica una reducció del 90% de l’ICIO per a establiments que requereixen reformes d’adequació.

Des del govern torrenc creuen que aquest seguit de mesures són un primer pas a l’espera de com evolucioni la situació tant sanitària com econòmica.

Des dels grups de l’oposició, que han tornat a expressar el seu suport al govern, creuen que aquestes mesures són només una petita part de totes les que s’hauran d’aplicar a partir d’ara.

ROMANENT CONTRA ELS EFECTES DEL CORONAVIRUS

Un plenari que també ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’any 2019. Un tancament que deixa un romanent de tresoreria de 2’6 milions d’euros que des del govern i des de Junts per Catalunya han demanat a través d’una moció presentada per aquests darrers que es pugui fer servir per a pal·liar els efectes de la crisi actual i no s’estigui obligat a destinar-ho a cancel·lar deute, com també han demanat altres ajuntaments. Una moció que ha comptat amb l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans.

NOU DIPÒSIT D'AIGUA

Per últim el ple ha aprovat inicialment el projecte de rehabilitació del dipòsit de subministrament d’aigua potable del Pujol, que també contempla la construcció d’un nou dipòsit de 2.500 m2. Un dipòsit, l’actual, que es troba en molt mal estat i que suposa el 75 % de la capacitat de subministrament d’aigua del municipi. Les obres tindran un cost de poc més d’un milió d’euros