Alumnes dels instituts de Torredembarra contribueixen a millorar les zones verdes del municipi

La iniciativa s'emmarca en la Festa de l'Arbre, una jornada que pretén afavorir la proliferació de vida animal als espais verds de Torredembarra, a més de crear espais d'ombra.

L'arribada del bon temps convida a sortir a l'exterior i treballar per la natura. És el que han fet aquest matí els alumnes de l'Institut Ramon de la Torre, a Torredembarra. En diferents grups han plantat arbres i arbustos que contribuiran a millorar la biodiversitat de les zones verdes de la Torre alhora que comptaran amb espais d'ombra a tocar del centre.

Tot a punt en aquesta zona verda extensa a tocar de l'institut Ramon de la Torre. Un espai que els alumnes de  gaudeixen principalment en la seva pausa per esmorzar i que, de moment, compta amb poc arbrat que ajudi a fer la zona més atractiva tant per als animals que hi puguin fer vida com per a alumnes i veïns que hi puguin passar una estona. Gràcies a la col·laboració entre l'Ajuntament de la Torre i l'Associació Mediambiental La Sínia, aquesta situació s'està revertint. La festa de l'arbre contribueix a dotar de vegetació vertical autòctona aquest tipus d'espais.

Els alumnes, com és habitual, surten a l'exterior amb alegria i sovint poc pendents del que van a fer però a poc a poc es posen a la pell d'aquell qui està contribuint a millorar el seu poble i s'hi escarrassen de valent.

La festa de l'arbre fa més d'un segle que es fa, gràcies a la iniciativa del tarragoní Rafael Puig i Valls i actualment és una celebració estesa a tot el país. A Torredembarra ja en fa cinc que es realitza de manera continuada i sempre amb la participació d'alumnes de primer d'ESO, que prèviament han rebut formació teòrica al respecte.