Les policies locals de Torredembarra i Altafulla podran actuar al poble veí

La col·aboració entre ambdós cossos policials s'establirà en próximes reunions entre Policia Local de Torredembarra, Policia Local d'Altafulla i Departament d'Interior.

Les policies locals de Torredembarra, Altafulla i Creixell treballaran de manera coordinada en tots tres municipis quan així ho requereixi una situació d'urgència. Els tres cossos policials junt amb el Departament d'Interior preparen un acord per dotar de cobertura juridica qualsevol d'aquests cossos actuant en una població que no és la seva.

Torredembarra va acollir ahir una primera reunió per definir quin serà el marc de col·laboració que s'establirà entre tots tres cossos de policia seguint una dinàmica que ja es dóna en d'altres poblacions catalanes. D'aquesta manera la policia de Torredembarra podrà recòrrer a la d'Altafulla o a la de Creixell en cas de necessitar atendre situacions d'urgència que no es puguin assumir pel cos local. El mateix succeirà en el cas d'Altafulla. Un reforç que es valora de manera molt positiva per part dels municipis ja que permet millorar l'eficàcia de les actuacions.

La col·laboració millorarà la gestió dels temps en les actuacions i garanteix comptar amb suport en casos molt concrets. Però sobretot el que farà aquest acord és dotar de cobertura jurídica les intervencions policials en aquelles poblacions a les que el cos no pertany.

La reunió d'aquest dimarts ha servit per fer una primera presa de contacte entre cossos policials i departament d'Interior, properament estan previstes noves reunions per definir els termes de la col·laboració i fer efectiu l'acord.