Fiscalia rebaixa els càrrecs contra Daniel Masagué en les conclusions del primer judici del cas

 

Aquest divendres ha quedat vist per sentència el primer judici del cas Torredembarra després de la presentació de l'informe de conclusions de les parts. La fiscalia anticorrupció rebaixa els càrrecs contra l'exalcalde Daniel Masagué pels delictes de frau i prevaricació en l’adjudicació de l’arrendament de les guinguetes de la platja ara fa 8 anys.

El primer judici del Cas Torredembarra ha portat per primer cop l’exalcalde Daniel Masagué al banc dels acusats juntament amb l’exregidor de platges Pere Font i l’empresari convergent Gerard Montserrat.

En l’informe de conclusions la Fiscalia anticorrupció ha retirat l’acusació per delicte continuat de tràfic d’influències i ha rebaixat de 3 a 2 anys la petició de pena de presó per l’exalcalde torrenc pels delictes de frau a l'administració i prevaricació en l’adjudicació de l’arrendament i posterior intent de compra de les guinguetes de la platja el 2012 a l’empresa Promoesport, de l’empresari torrenc Gerard Montserrat, nomenat el 2013 cap local de Convergència.

Les defenses demanen la lliure absolució dels tres acusats perquè segons elles no han quedat acreditats els delictes ni la il•legalitat d’accions. Tampoc el perjudici econòmic a l’Ajuntament de Torredembarra, sinó l’actuació en pro del servei de platges i l’adjudicació legal a l’única empresa que podia subministrar el tipus de guingueta fixat.

La defensa considera que l'acusació de fiscalia i l'acusació particular ha estat buida de contingut i lapidària. Masagué ha fet ús del dret a última paraula per reiterar que el procés va ser correcte i coordinat amb els serveis tècnics.

A l'empresari Gerard Montserrat li demanen 2 anys de presó, mentre que pel regidor de platges Pere Font es demanen un any i mig de presó. Ell hauria liderat com a regidor el procés de licitació suposadament en benefici de l’empresari i en el qual segons l’acusació van participar diverses empreses vinculades entre elles i a Gerard Montserrat.

Els acusats també s’enfronten a penes d’inhabilitació per l’exercici de càrrec públic, i l’empresari, a no participar de contractes al sector públic, a més de retornar l’import cobrat a l’ajuntament torrenc.  La sentència es farà pública probablement abans de l'abril, quan s'ha de desenvolupar a l'Audiència de Tarragona el segon judici del Cas Torredembarra per les suposades irregularitats en el lloguer de dos locals, i pel qual la fiscalia demana 4 anys i mig de presó per Daniel Masagué