El Baix Gaià torna a reclamar solucions immediates a la N-340

Noves reivindicacions dels alcaldes de Torredembarra i Altafulla després que aquest cap de setmana es registrés un nou accident molt a prop de la rotonda de la Torre que dona accés a l'autopista. Es demana allargar ja la gratuïtat de l'AP-7 fins a Torredembarra i que es reobri la rotonda d'accés a la via.

Enèsim accident aquest passat diumenge amb un ferit greu a la N-340 en el tram comprés entre l'acabament de l'autovia A-7 i l'enllaç amb l'AP-7 a Torredembarra i enèsim clam dels municipis del Baix Gaià per a demanar al govern espanyol una solució al problema de seguretat endèmic en aquest punt de la xarxa viària.

La principal solució a aquest problema pot arribar el mes d'agost del 2021 amb l'alliberament del peatge de l'AP-7 entre Tarragona i Barcelona. Tot i això, i un cop alliberada l’autopista a la part sud de Tarragona, des de Torredembarra reclamen al nou govern central que estudiï amb Abertis la possibilitat d’avançar la gratuïtat de la via fins al municipi.

Mentrestant no arriba aquesta gratuïtat, des d’Altafulla tornen a plantejar l’obertura de la rotonda d’accés a l’AP-7, tallada des de fa un any i mig, ja que creuen que és la causant de l’augment de circulació en el tram més conflictiu de la variant de la 340 a l’alçada del Baix Gaià.

Si Foment continua amb la negativa actual, des d'Altafulla proposen per exemple que el tall de la rotonda es faci amb barreres mòbils només els dies de més trànsit com els caps de setmana o les vacances d'estiu