TAC12 guanya el premi Mañé i Flaquer de Periodisme amb l'epíleg de Tremolors

El Col·legi de Periodistes i l'Ajuntament de Torredembarra ha atorgat el màxim guardó a la Televisió Pública del Camp de Tarragona en reconeixement a l'epíleg de la sèrie Tremolors que recreava l’entrada dels nacionals a Tarragona. Un capítol que arrodonia la gran producció audiovisual sobre la Batalla de l'Ebre, just quan es complien 80 anys d'aquest episodi de la Guerra Civil. Els Mañé i Flaquer, que agafen més volada, van premiar dos altres treballs del territori.

Un document audiovisual d’època iniciava el capítol que servia d’epíleg a la sèrie Tremolors, coproduïda per aquesta casa, TAC12, i el canal Terres de l’Ebre. La sèrie de divuit documentals analitzava la batalla de l’Ebre a través d’imatges d’arxiu i explicacions d’historiadors erudits en la temàtica.

Com a colofó, i a mode d’epíleg es va incorporar a la sèrie un capítol extra que recordava l’entrada dels nacionals el 15 de gener a Tarragona i analitzava el desenvolupament dels fets a les comarques més properes. El capítol, premiat als premis de periodisme Mañé i Flaquer es va emetre el 20 de gener de 2019. Era el punt i final de mesos de treball, rodatge i producció dels equips de TAC12 i el Canal Terres de l’Ebre que van fer possible la sèrie documental Tremolors.

A banda del capítol Epíleg. 15 de Enero, premiat en aquesta edició dels premis de periodisme Mañé i Flaquer del Camp de Tarragona, 15 treballs més van optar al premi. Un premi consolidat a Torredembarra que vol créixer amb un nou impuls.

 A banda del premi per a la coproducció documental sobre l’entrada de les tropes franquistes a Tarragona, amb la participació de TAC12; un article de Rafa Pérez sobre la Patagònia, publicat a Kamaleon Viajes, es va endur el premi de Periodisme Turístic, mentre el de Comunicació Local va recaure en dos treballs sobre abusos a menors publicats a Tarragona Digital.