Torredembarra amplia la recollida porta a porta

Ja hi ha data per a l'ampliació del servei de recollida d'escombraries porta a porta a Torredembarra. Serà l'1 de desembre al barri de Babilònia, el 7 de gener al de Sant Jordi i a mitjans de febrer al nucli de Clarà. Al nucli antic ja es fa des del 2008. Ara s'estén d'entrada a 33 carrers, amb prop de 700 habitatges.

L'ús d'aquests contenidors en ple barri de Babilònia de Torredembarra té els dies comptats. En menys d'un mes en aquesta zona de la població s'hi implantarà el sistema de recollida porta a porta, i ho farà per primer cop a la Torre amb cubells amb xip que identificaran cada usuari. Al nucli antic ja fa més de 10 anys que es recullen els residus casa per casa, hi participen 6 de cada 10 habitatges, aconseguint un percentatge de recollida selectiva del 70%.

Les entitats Ecologistes en acció i La Sínia inicien aquesta setmana la campanya informativa i el repartiment de cubells, bosses i material informatiu a les cases del barri de Babibònia. Dels prop de 700 habitatges, uns 400 són residència fixa, i en aquests és on es centrarà ara la difusió. L'1 de desembre començarà la recollida porta a porta i al mateix temps la campanya al barri de Sant Jordi, on s'aplicarà el nou sistema després de reis. Clara serà el següent nucli, el febrer, i abans de l'estiu, Baix a mar. Entre tot, també es substituïran els cubells antics del nucli antic pels nous que incorporen xip.

Per incentivar la recollida selectiva i gràcies a la identificació intel·ligent dels cubells, l'Ajuntament de Torredembarra bonificarà els usuaris que millor reciclin.