Torredembarra projecta la creació de dos nous gegants

El Ball de Gegants de Torredembarra projecta ampliar el nombre de gegants del municipi amb la inclusió d'una nova parella. Ara ha engegat una campanya de mecenatge per finançar el projecte que preveu estrenar dos gegants indians per la Festa de Santa Rosalia de l'any vinent.

A finals del mes d’agost de l’any vinent Torredembarra tindrà una nova parella de gegants. Aquesta si més no és la voluntat del Ball de Gegants de Torredembarra, que ha engegat una campanya per finançar la construcció dels nous elements populars que s’afegiran al seguici del municipi. Els impulsors de la iniciativa calculen que la construcció de la parella de gegants i la confecció del seu vestuari s’enfilarà fins al 20.000 euros. Esperen aconseguir una part a través de subvenció del consistori i Diputació, una altra a través d’aportacions de comerços locals i una tercera part a través de mecenes particulars. De fet, en breu, bustiaran 8.000 butlletes per participar en la campanya.

La proposta del Ball de Gegants preveu la construcció de dos gegants que evoquin el passat indià de Torredembarra.

L’arribada de la nova parella de gegants permetrà acotar les sortides dels gegants Joan i Rosalia, que només apareixeran a les principals festes locals. D’altra banda, el caràcter indià de la nova parella també permetrà externalitzar el patrimoni torrenc.

Els impulsors de la iniciativa confien tancar el finançament del projecte el mes de gener, de manera que hi hagi marge suficient per garantir l’aparició dels nous elements per la Festa de Santa Rosalia.