El pregó de Santa Tecla 2019

El mestre Eduard Boada protagonitza un dels instants més intensos i emotius de la Festa Major de Tarragona. Com a novetat, un pregó des del balcó, obert a la plaça de la Font i a la ciutadania. 

Dissabte 21 de setembre. Dos quarts de set de la tarda i, tot i l’amenaça de pluja, centenars de persones s’aplegaven a la plaça de la Font per viure el tret de sortida oficial de les Festes de Santa Tecla. Per primera vegada, la tronada vindria precedida d’un pregó ofert des del balcó de l’ajuntament. Totes les mirades a l’espera de la sortida del protagonista d’aquest 2019, Eduard Boada. Resultat d’una iniciativa popular, a proposta de diversos tuitaires, Boada explicava la sorpresa inicial d’un camí com a candidat de pregoner que ha acabat aquest dissabte.

Per Boada, definint-se com un ciutadà humil de la ciutat, el fet de dirigir les paraules d’obertura de les festes ha estat un gran honor per a ell.

Un personatge humil de Tarragona però molt apreciat i que estima perquè va dedicar bona part del seu parlament a recordar persones i reivindicar-ne la seva tasca altruista a la ciutat, en especial en el camp artístic, ja que lamenta que Tarragona és una ciutat que estima poc els artistes. Músics, fotògrafs, historiadors, escriptors, integrants del seguici, els balls parlats i les quatre colles castelleres de la ciutat van ser protagonistes de les paraules de Boada. Un pregoner que també va demanar un cop de mà a la patrona per ajudar al Nàstic.

Després de l’últim toc de Pregó, l’esclat de les 21 salves dels morterets donaven pas a l’encesa de la Tronada del Pregó que encenia el mateix Boada. Així, Tarragona va encetar els dies més intensos de les Festes de Santa Tecla.