Traslladen els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau

Els 29 exemplars que hi habitaven han estat traslladats a un refugi del Vendrell on s'analitzaran, s'esterilitzaran i es reubicaran a altres indrets adequats. L'operació rondarà els 15.000 €.

Eren les set del matí quan s'iniciava el dispositiu per capturar els porcs vietnamites del parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. Un operatiu coordinat per Agents Rurals, Guàrdia Urbana, Ajuntament i Generalitat, en què també hi ha treballat veterinaris in situ.

L'acció ha consistit a capturar els animals, adormir-los i traslladar-los a un refugi ubicat al Vendrell per tal de regularitzar la seva situació. En aquest punt, se'ls esterilitzarà i passaran la quarantena per la seva posterior reubicació. Tot plegat una operació que rondarà els 15.000 euros.

Els tècnics de l'Ajuntament informaven a mig matí que els disset porcs vietnamites grans de la colònia ja havien estat capturats. Ho han fet amb dards amb anestèsia, un mètode diferent de l'empleat amb els dotze exemplars petits, que s'ha fet amb xarxes per la seva seguretat.

Des de la regidoria de Benestar Animal celebren el respecte que s'ha tingut cap als porcs vietnamites durant el dispositiu d'aquest matí i es mostren convençuts que s'ha pres la millor decisió.

Un cop passi el temps pertinent al refugi seran reubicats a altres indrets que compleixin els requisits corresponents als necessaris d'una espècie exòtica invasora, condició legal adquirida a principis d'any després que fossin animals de companyia.