Demanen la utilització de l'aigua del subsòl de Tarragona per al reg de parcs i jardins

El grup municipal de Junts per Tarragona demana al govern de la ciutat que s'aprofiti l'aigua del subsòl per al reg de parcs i jardins i per a la neteja viària. Una petició que el govern diu que s'estudiarà i que ja s'està duent a terme en espais com el Parc del Francolí.

Les franges de gespa situades al costat de la llera de la part baixa del riu Francolí al seu pas per Tarragona són les principals destinatàries de l'aigua del subsòl que s'emmagatzema naturalment just sota del Centre Comercial Parc Central. Així ho asseguren des del govern municipals després que el grup de Junts per Tarragona hagi demanat a l'administració local que busqui nous mètodes per utilitzar aquest tipus d'aigua que diuen no s'està aprofitant.

D'aquesta manera creuen que es podria fer una gestió més sostenible de l'aigua que s'utilitza tant pel reg de parcs i jardins de la ciutat com, per exemple, de la neteja viària.

Des del govern municipal ja han anunciat que estudiaran la qüestió, remarcant que ja hi ha zones que utilitzen aquesta aigua. Això sí, avisen que la font d'aquesta aigua ha d'estar a prop de l'espai de reg per no encarir-ne en excés el procés.

Des del govern també manifesten que, a més de l'aprofitament de l'aigua de subsòl, s'està estudiant poder aprofitar la que surt de la depuradora que ara mateix només utilitzen les empreses del polígon de la ciutat.