La coberta del Palau Municipal requereix una actuació d'urgència

Ho recull un informe tècnic del consistori que detalla totes les anomalies que presenta l'estructura. El Saló de Plens, la Sala d'Actes, la dels Tarragonins Il·lustres i la del Rellotge seran intervingudes. 

L’estat de la coberta del Palau Municipal de Tarragona es troba en condicions crítiques. Així ho apunta un informe tècnic del consistori que recull diferents desperfectes de l’estructura. Tant és així que s’ha iniciat un procediment ordinari per licitar una intervenció d’urgència per evitar possibles despreniments. Aquesta està pressupostada en més de 467.000 euros i una duració de contracte de nou mesos que té com a objectiu principal assegurar la seva estabilitat estructural.

Preocupa especialment la presència de termites que han degradat més del 80% dels capçals de les bigues de fusta de la Sala d’Actes que anul·len la seva funció estructural, representant així un vertader perill d’ensorrament de la teulada.

Segons l’informe, a la Sala del Rellotge i al Saló de Plens s’observen les mateixes patologies que a la Sala d’Actes que ja fa dos anys que està tancada per precaució. Tot plegat, uns desperfectes que van ser informats fa prop de 2 anys

Altres elements de l’edifici també es troben en males condicions com és el cas dels bustos situats a la part superior de la façana de l’Ajuntament. Aquestes escultures presenten signes de degradació, com l’erosió i les esquerdes, sent l’escut de la ciutat que presideix l’edifici el que presenta pitjor estat.