La CUP denuncia opacitat sobre el patrimoni de Tarraco

Segons la CUP de Tarragona la regidoria de Patrimoni no atén a les reclamacions de documentació que es fan des de l'organisme ICOMOS per elaborar un informe sobre l'estat del patrimoni romà de la ciutat, fet que pot comportar una inspecció més profunda per part de la UNESCO. Des del govern ho neguen i atribueixen la manca d'informació a l'aturada administrativa del mes d'agost.

El grup municipal de la CUP de Tarragona denuncia l'opacitat i l'obstaculització informativa que, a parer seu, està duent a terme la regidora de Patrimoni del consistori tarragoní. Ho fa després de recollir les queixes de l'estament ICOMOS, encarregat de dur a terme una inspecció sobre l'estat de conservació del Conjunt Arqueològic de Tarraco.

Segons la CUP, ICOMOS no ha rebut per part del consistori cap dels documents demanats relacionats amb el Pla Director del Circ o amb la intervenció a la Plaça dels Sedassos entre d'altres. Una petició que la mateixa CUP va fer el dia 1 d'aquest mes d'agost sense obtenir tampoc resposta, el que ha fet que l'hagin elevat ara a la Secretaria General.

Creuen que cal donar resposta a una inspecció que podria acabar derivant en una investigació formal per part de la UNESCO.

Una manca d'informació que des del govern municipal atribueixen a un endarreriment administratiu fruit de la manca d'activitat del mes d'agost i que en poc temps tant ICOMOS com la CUP disposaran de la informació que han demanat. Des de Patrimoni remarquen la bona entesa amb ICOMOS i el compromís en tirar endavant amb les recomanacions fetes per l'organisme.

La inspecció d'ICOMOS va començar el passat mes d'abril arran d'una denúncia ciutadana.