Més d'un 10% dels llits d'hospitals estan tancats aquest estiu al Camp de Tarragona

Acabar amb les rebaixes de llits i de serveis assistencials que es duen a terme cada estiu en els serveis de Salut. Aquest és l'objectiu del Grup de Defensa de la Sanitat Pública que s'ha concentrat avui a les portes de l'Hospital Joan XXIII. Reconeixen que hi ha menys llits tancats que altres anys, però creuen no és suficient

En un 11% xifren des del grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública el tancament de llits aquest estiu del 2019 al camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, el que suposa que més de 130 llits estan fora de servei durant els mesos de juliol i agost a la demarcació. Una xifra que reconeixen és inferior a la d'altres estius i que coincideix amb les dades facilitades pel departament de Salut, que xifra en un 90% els llits oberts aquest 2019 al Camp de Tarragona.

És per això que aquest dimarts han fet sentir la seva veu a les portes d'un hospital Joan XXIII del que diuen han pogut constatar que no afluixa la seva rutina diària pel que fa a demanda de serveis assistencials, tal com defensa el Departament de Salut per a rebaixar durant l'estiu tant els llits i quiròfans operatius com el nombre de proves diagnòstiques.

Des dels defensors del sistema públic de salut, també reclamen que es reforci l'assistència primària durant els mesos d'estiu, sobretot en zones turístiques com el Camp de Tarragona. Un reforç que, segons Salut, es tradueix a disposar de fins a més de 500 professionals equivalents addicionals, la gran majoria concentrats a les zones turístiques del país.