Tarragona facilitarà l’arribada d’empreses de lloguer de patinets elèctrics a la ciutat

Davant l'interès de diverses empreses privades de lloguer de patinets elèctrics, l'Ajuntament de Tarragona ha realitzat una reunió amb elles per intentar establir unes bases de col·laboració entre elles i el consistori. Una de les primeres conclusions és que els patinets, tant de lloguer com privats, hauran d'estacionar als espais habilitats fins ara per bicicletes.

D'aquesta manera, l'ajuntament crearà una sèrie d'aparcaments arreu de la ciutat per donar servei a aquesta nova forma de mobilitat més sostenible, millorant l'actual oferta d'estacionament per a bicicletes.

L'Ajuntament té previst acabar de tancar el reglament de col·laboració entre l'administració pública i les empreses privades durant la tardor. Un reglament i una implantació del servei que podria estar en funcionament a principis de l'any vinent. El regidor ha explicat que s'equipararà els patinets amb les bicicletes, i hi hauran de respectar el mateix reglament. De manera que les bicis i els patinets hauran de circular pels carrils específics o per la calçada si no n'hi ha. Únicament, els patins i bicicletes podran circular per la vorera sempre que donin prioritat als vianants i circulin amb la mateixa velocitat. Després d'un temps d'implantació del nou servei de patinets a la ciutat, l'Ajuntament estudiarà la modificació de l'ordenança.