El tràfic de mercaderies del Port de Tarragona creix un 6% en el primer semestre

El Port de Tarragona ha tancat el primer semestre del 2019 amb un increment del 6% en el tràfic de mercaderies, en comparació amb el mateix període del 2018. En aquests sis primers mesos de l’any el Port ha assolit un total acumulat de 16,9 milions de tones, gairebé un milió més.

El port tarragoní se situa com el sisè port de l’estat en volum de mercaderies. Tot i això, és el vuitè port que més ha crescut aquest semestre, per davant del de Barcelona o Algeciras.

En gran part, l’increment s’explica per l’empenta de mercaderies com els líquids a doll, que han augmentat un 14%, o els vehicles, que des de principis d’any pugen prop d’un 11%. Per contra, altres mercaderies han registrat un pes menys important en comparació al primer semestre del 2018, els sòlids a lloure han caigut un 4,6% i la càrrega general un 14,6%.

Les dades d’aquests sis primers mesos també reflecteixen que el Port de Tarragona és principalment importador. Les mercaderies procedents de l’estranger representen gairebé un 70% i, en canvi, les exportacions ronden l’11%.