Jornada de prevenció, aprenentatge i conscienciació a la platja de l'Arrabassada

Creu Roja i la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme organitzen un taller per conscienciar a petits i grans. L'objectiu: donar a conèixer com cal reaccionar davant d'un incident a la platja i, en definitiva, reduir la xifra de morts.

27 són els morts per ofegament a les platges catalanes aquest any. Una xifra que dia rere dia va augmentant i molts cops per imprudències dels mateixos banyistes. Tallers com el que Creu Roja i la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme van fer aquest dissabte a la platja de l'Arrabassada de Tarragona serveixen per conscienciar a grans i petits. La campanya coneguda com a StopAhogados és el primer cop que arriba a Tarragona. Una jornada que es realitza a onze espais aquàtics de tot l'estat.

Aquest taller comptava amb tres activitats amb les quals es buscaven tres objectius diferents com poder auxiliar a un ferit a partir de la reanimació cardiopulmonar, conèixer les mesures de prevenció i valorar la feina del socorrista simulant un rescat a la platja. Tot plegat, uns tallers on destaca l'alta participació i implicació dels infants.

Acabar amb les morts per ofegament és una quimera, però tallers com aquest posen sobre la taula la importància de la implicació de tots per tal de reduir la negra xifra a les platges.