L’Amfiteatre de Tarragona obrirà totes les nits de l’estiu

L’Amfiteatre de Tarragona romandrà obert totes les nits de l’estiu. Per segon any, la instal·lació romana celebrarà l’espectacle ‘Amfiteatrum’ els divendres i dissabtes, i la resta de nits, de diumenge a dijous, es duran a terme visites nocturnes i la projecció del documental ‘Ingeniería romana’.

Amfiteatrum mostra el naixement de l’amfiteatre de l’antiga Tàrraco. Es tracta d’un viatge històric per l’imperi on es podrà descobrir la història de Lupus, un gladiador disposat a lluitar per reparar una injustícia i assolir la glòria de la victòria. L’espectacle arriba a Tarragona per segon any, després de la conversió de l’antic Tarragona Història. El grup de reconstrucció històrica Thaleia i l’empresa audiovisual Digivision són els encarregats de donar forma a l’espectacle.

L’espectacle compta amb més de 100 persones implicades, de les quals 50 són actors que sortiran a l’arena. La funció està acompanyada d’efectes digitals, amb 3 projeccions, una sobre la sorra de l’amfiteatre, una altra vertical, i una última transparent. Els efectes especials de so aniran en 3 línies independents per tal d’aconseguir un ambient 5.0 propi dels cinemes. L’espectacle comença aquest 2 d’agost fins a final de mes, tots els divendres i dissabtes a les 10 de la nit. Amb la celebració d’aquests actes, l’Ajuntament pretén crear i fomentar una indústria cultural de recreació històrica.

A banda de l’Amfiteatrum, les nits de diumenge a dijous a partir de les 10 de la nit, es faran les visites nocturnes al monument romà. A més, la visita inclou la projecció d’una versió de 30 minuts de la sèrie ‘Ingeniería Romana’.