L'Escola Arrabassada estarà a punt el 2020 sense terminis per a ser també institut

Les obres de la nova Escola l'Arrabassada de Tarragona mantenen els terminis d'execució que permetran començar a fer-hi classe al mes de setembre de l'any vinent. Ho farà de moment sense terminis per a convertir-se en Institut-Escola, un model però que des de la Generalitat defensen com una clara aposta de futur en zones com la de Llevant.

Serà a l'inici del curs 2020-2021 quan els 450 alumnes de l'escola l'Arrabassada de Tarragona abandonaran els mòduls prefabricats que fa anys que desenvolupen la seva activitat lectiva per a ocupar finalment el nou edifici situat al bell mig de la Vall de l'Arrabassada i a tocar del Nou Estadi del Nàstic.

Així ho ha confirmat aquest dimarts el conseller d'Educació Josep Bargalló en la visita que ha fet a les obres del futur equipament acompanyat per l'alcalde de Tarragona Pau Ricomà. Una nova escola que es reserva, a més, un espai en un terreny adjacent per a una futura ampliació cap al nou model d'institut-escola, encara sense projecte ni terminis d'execució, que està implantant el govern català en diversos municipis, ja que creu s'adapta millor a les necessitats actuals dels centres educatius.

Una visita d'obres conjunta entre Generalitat i Ajuntament que ha estat precedida per una reunió entre les dues administracions al consistori tarragoní que s'ha posat damunt la taula les necessitats actuals de la ciutat en la matèria. En aquesta s'ha apostat per a continuar consensuant el document que ja s'havia començat a treballar amb l'administració local anterior i que es recullin els compromisos de les dues bandes per a una millora de l'oferta educativa a la ciutat.

Entre aquestes necessitats destaca la construcció d'un nou edifici per a l'escola Ponent, ara mateix també en mòduls prefabricats, que el govern català inclou en el seu pla d'eliminar tots els mòduls d'aquestes característiques en un termini màxim de set anys.