23 de setembre, data límit per investir algú com a president del govern espanyol

Esquerra Republicana va ser la força guanyadora a la demarcació de Tarragona les passades generals aconseguint dos diputats. El partit es va abstenir durant la segona sessió d’investidura. Defensen aquest vot perquè asseguren que prefereixen un govern liderat pels socialistes que no pas un pacte entre PP, Ciutadans i Vox. Esquerra avisa que de moment mantindrà aquesta postura, però diuen que la sentència del judici del procés pot jugar en contra. Els republicans demanen a socialistes i comuns que es posin les piles amb les negociacions perquè consideren que es pot perdre una oportunitat.

Pel que fa els socialistes, que són segona força estatal a la demarcació, acusen al líder de Podemos, Pablo Iglesias, de dinamitar les negociacions i la investidura. Asseguren que el problema que hi ha és de cadires i no de programa. El PSC es mostra convençut que el setembre ja hi haurà govern, liderat per Pedro Sánchez, i fan una crida als comuns a que reflexionin de tot plegat.

Les negociacions entre les diverses forces continuaran. La data límit és el 23 de setembre. Si no hi ha hagut investidura el 10 de novembre es repetiran eleccions generals.