L'Ajuntament de Tarragona penjarà la pancarta reclamant la llibertat dels presos polítics

L’abstenció d’En Comú Podem feia que la moció per penjar la pancarta a l’Ajuntament de Tarragona reclamant la llibertat dels líders independentistes presos no prosperés. Però l’absència del regidor del PSC, Berni Álvarez, ha deixat els dos blocs empatats. Amb aquests casos l’alcalde de Tarragona té la potestat de fer decantar la balança i Pau Ricomà ho ha tingut clar, a favor de penjar la pancarta a la façana del consistori. Ricomà ha defensat que la decisió representa a tots els tarragonins perquè s’ha votat per plenari i no ha estat unilateral.

Els socis de govern, En Comú Podem, han explicat que s’abstenien perquè calia buscar un consens més ampli, perquè penjar un símbol com aquest hauria de tenir la unanimitat de tots els grups.

PSC, Ciutadans i PP han criticat durament l’acció de penjar la pancarta. Asseguren que l’acció només representarà a una part dels tarragonins i que els edificis institucionals s’han de mantenir neutres. Diuen que accions com aquestes van en contra del diàleg i de cohesionar la societat.

Ciutadans i PP també han demanat la dimissió del regidor socialista, Berni Álvarez, perquè dels dos plens que s’han fet en aquest mandat, en cap hi ha assistit. A més els popular ja han avisat que presentaran una moció per retirar aquesta pancarta.

El debat d’aquesta moció presentada per Esquerra, Junts per Tarragona i la CUP s’ha vist tallat diversos cops per partidaris i detractors de penjar la pancarta. Tal com sempre passa quan hi ha debats d’aquest tipus, la crispació i la tensió ha estat present al saló de plens tarragoní.