Els treballadors de BIC protesten per la sanció al seu Comitè d'Empresa

La direcció de la fàbrica suspen de sou i treball durant 28 dies als set membres del Comitè. Els sindicats asseguren que es tracta d'una mesura repressiva en resposta a la fallida negociació del darrer conveni.

Els treballadors de BIC Iberia s’han agrupat davant del jutjat social número 3 de Tarragona per protestar la sanció de sou i feina durant 28 dies imposada als set membres del Comitè d’Empresa.

Els sindicats asseguren que el conflicte es remunta a l’any 2018 durant la negociació del nou conveni entre el Comitè i la direcció de la fàbrica que suposava una retallada en les condicions laborals dels treballadors.

El Comitè va denunciar la situació a la seu central de BIC a França, una acció que va ser el detonant perquè la direcció de la fàbrica sancionés als representants dels treballadors.

UGT i CCOO consideren que la direcció ha pres mesures repressives i una actitud antisindical. Tot plegat, una sanció que els sindicats han portat als jutjats. 

Judici suspès a l'espera d'acord

Segons fonts de BIC però, el judici s'ha suspès a l'espera d'arribar a un acord entre les parts. L'empresa aclareix que la sanció es va aplicar per difamacions greus que buscaven, diuen, causar un perjudici en la reputació i l'àmbit professional d'un dels treballadors.

La companyia va iniciar una investigació per aclarir els fets i els va portar a la inspecció de treball, que no va donar credibilitat a les acusacions del Comitè d'Empresa.