Les festes de Sant Roc celebren el seu 175è aniversari

Els carrers del Cos del Bou, la Baixada de la Pescateria i els Trinquets Vell i Nou de Tarragona celebraran les seves festes el 14, 15 i 16 d’agost. El cap de setmana anterior també s’aprofitarà per celebrar amb més força el seu aniversari amb un carnaval d’estiu. El pregoner d’aquesta edició serà el president de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Dani Milà, per la seva vinculació amb el barri. Enguany, els Gegants Vells Petits s’incorporaran a les festes de Sant Roc.

S’han aprofitat aquests aniversaris per renovar el Canó de Sant Roc, que fa 110 anys. L’artista local, Nando Taló, ha estat l’encarregat d’actualitzar-lo després de gairebé 40 anys. A més, s’han convidat a altres canons per commemorar les batalles d’artilleria de principis del segle XX. A més dels actes més tradicionals, la festa també serà present durant els dies de celebració.

Enguany s’ha convidat a la festa de Sant Roc més antiga de Catalunya, la que se celebra a Barcelona des de fa 430 anys. Els seguicis desfilaran junts en cercavila el vespre del 10 d’agost.