Els grups municipals de Tarragona reclamen més informació i coordinació en cas d'emergències

Junta de Portaveus extraordinària aquest matí a l'Ajuntament de Tarragona per a informar a tots els grups municipals de tot el desenvolupament de l'incendi d'aquest diumenge a l'empresa MIASA. En aquesta el govern ha informat sobre l'afectació que les conseqüències de l'incendi han tingut en una depuradora d'aigües residuals de la ciutat i l'oposició ha reclamat una major coordinació entre els cossos d'emergències i més informació als veïns.

Un cop donades les explicacions a les associacions de veïns de la ciutat, aquest dimecres ha estat el torn dels diferents grups municipals per rebre les explicacions de l'equip de govern tarragoní al voltant de l'incident produït aquest diumenge amb l'incendi de l'empresa MIASA al Polígon Entrevies.

Ha estat en una Junta de Portaveus extraordinària a demanda de diferents grups de l'oposició on el govern ha explicat el que ja ha estat manifestant en les darreres hores, que els sistemes d'emergències van funcionar perfectament i que cal millorar els canals d'informació a la ciutadania sobre les accions a prendre en casos com aquest.

El govern també ha informat que a causa de l'incendi es va produir un incident a la depuradora d'aigües residuals de Tarragona Sud que va afectar el reactor biològic. Els tècnics d'Ematsa van detectar la presència d'escuma en una de les basses que intervenen en el procés de depuració de les aigües residuals urbanes i que va afectar els microorganismes depuradors del reactor biològic, sense tenir en cap moment incidència en l'aigua de boca.

Unes explicacions que no han convençut al principal partit de l'oposició, el PSC, que ha denunciat la manca de coordinació entre els diversos cossos d'emergències, el que diuen va provocar confusió entre els veïns.

Mentrestant des de Ciutadans han demanat que s'actualitzi de manera immediata el Pla d'Emergències Municipal i els protocols a seguir en cas d'emergència.

Una petició a la qual s'han sumat tant des de Junts per Tarragona com la CUP, que han valorat positivament però la transparència mostrada pel govern en aquest afer.

Des del govern tarragoní també han manifestat a la reunió la intenció de reunir-se el més aviat millor amb la resta d'administracions implicades en la coordinació d'una emergència d'aquestes característiques.