400 voluntaris participen en la 26a edició del Dia de conscienciació i sensibilització de platges

400 voluntaris, la majoria d’entre 6 a 14 anys, han participat en la vint-i-vuitena edició del Dia de conscienciació i sensibilització de platges. Els nens han recollit brossa de la platja Llarga de Tarragona durant aquest matí i han participat en diferents activitats per prendre consciència del problema dels plàstics al mar.

Diferents entitats de Tarragona han participat en el dia de conscienciació i sensibilització de les platges. Els nens han recollit brossa de la platja per saber de primera mà el problema de les deixalles al medi natural. Aquest any ha pres especial importància el problema del plàstic al mar. Segons els estudis, es llencen 40 tones per segon als oceans.

Enguany s’han trobat residus més petits a la platja Llarga, però això no significa que siguin menys contaminants. Mare-Terra critica que les banderes blaves han deixat les platges sense ecosistema natural i això fa que desapareguin tones i tones de sorra. Els voluntaris han trobat moltes bosses de plàstics, compreses i bastonets per les orelles, residus que triguen molt a ser eliminats de manera natural.

En aquesta edició, s’ha convidat a participar als ajuntaments des de El Vendrell fins a Cambrils. La fundació Mediterrània insisteix que aquest tipus d’iniciatives haurien de sortir de l’administració pública per poder conscienciar a la població del perill de no cuidar el medi ambient.