El PSC demana a Ricomà que no descarti la gratuïtat del bus

Crida del PSC de Tarragona al nou govern de la ciutat perquè no descarti d'entrada el projecte d'autobús gratuït. La fins ara presidenta de l'Empresa de Transports, Begoña Floria, també ha avisat de la possible supressió del descompte actual del 25% si no es tira endavant el projecte.

Com un element de cohesió social i de lluita contra el canvi climàtic. Així ha qualificat l'Empresa Municipal de Transports de Tarragona la que fins aquest dimecres i en els darrers vuit anys ha estat la seva presidenta Begoña Floria. L'ara regidora socialista a l'oposició ha fet balanç de la seva etapa al capdavant de l'EMT, que diu deixa amb una percepció de qualitat alta per part dels usuaris.

Floria també deixa el càrrec amb el seu projecte estrella, el de l'autobús gratuït per a tots els empadronats a Tarragona, a mig fer, amb només una primera bonificació del 25 per cent ja aplicada des del passat mes de gener. Un projecte que el nou alcalde Pau Ricomà va anunciar pocs dies després de ser investit que no tindria continuïtat. És per això que Floria demana al nou govern que no el deixi de banda i n'estudiï els beneficis tant socials com mediambientals.

La regidora socialista, a més, ha avisat al nou govern que segons la normativa que regeix el projecte, si renuncien a la gratuïtat total, també ho hauran de fer al 25 per cent que ja s'aplica en l'actualitat.

Floria, també ha destacat que abans de finals d'any ja haurien de circular pels carrers de la ciutat vuit autobusos articulats més, una compra ja adjudicada en el darrer mandat.