Ricomà carrega contra el projecte de Cultura d'ubicar un nou Museu Arqueològic a Barcelona

El nou govern de l'Ajuntament de Tarragona no acceptarà que s'articuli a Barcelona un segon museu nacional d'arqueològia. Així ha respost l'alcalde Pau Ricomà a l'anunci fet ahir per la Consellera de Cultura que preveu unir el Museu d'Història de Catalunya i el d'Arqueologia ubicats a la capital catalana.

Tarragona podria perdre pes com a gran referència arqueològica en l'àmbit català en el futur si acaba prosperant el projecte que té ara mateix sobre la taula la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

Així ho va anunciar aquest dimecres la Consellera Mariàngela Vilallonga, que va afirmar que el seu departament estudia la creació d'un nou Museu Nacional d'Història i d'Arqueologia. Aquest es crearia a partir de la unió de l'actual Museu d'Història de Catalunya i del Museu d'Arqueologia i s'ubicaria a Montjuïc, a Barcelona.

Un anunci que ha provocat la reaccIó del alcalde de Tarragona Pau Ricomà, que ha afirmat que des del govern tarragoní no s'entèn que aquest nou Museu Nacional d'Arqueologia no estigui a la ciutat. Ricomà ha recordat la importància de Tarragona en la recupració, conservació i difusió del patrimoni per defensar que no acceptarà que s'articuli un segon museu de caràcter nacional quan aquest ja existeix a Tarragona.

Per això, l'alcalde tarragoní ha demanat una reunió urgent amb la consellera de Cultura per tractar aquest tema.