La pirotècnica granadina Esteban Martín inaugurarà el Concurs de Focs de Tarragona

Avui arrenca a Tarragona la 29a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials. Fins dissabte la punta del Miracle serà l'escenari d'un dels esdeveniments més esperats de l'estiu, i que cada any atrau milers de visitants d'arreu del territori.

Primera jornada de focs per una pirotècnica que mai ha disparat a Tarragona. És l’empresa familiar de Granada Esteban Martín. Des de primera hora d’aquest matí ja preparen l’espectacle de foc i llum d’aquesta nit. Com totes les altres treballen a contrarellotge i sota un sol de justícia que no posa les coses fàcils. Fundada el 1895, aquesta pirotècnia granadina ha anat fent-se gran de generació en generació. Els nervis hi són presents, el concurs tarragoní té un prestigi internacional força important, però són contrarestats per la il·lusió i les ganes que tot surti bé. Els granadins dispararan en aquesta ocasió més de 400 quilos de pólvora. Asseguren que és un dels seus millors espectacles.

I tot en un indret excepcional, la punta del Miracle, una zona que tots els pirotècnics que hi passen diuen que és el lloc ideal per disparar un castell de focs.

És temps d’estiu i per fi arriba una de les cites més esperades del calendari, les nits vibrants sota els focs. Uns dies que són esperats no només per la ciutat tarragonina sinó també per tot el Camp de Tarragona.