El FIM ofereix formació de forma paral·lela als concerts

Durant aquesta setmana el conservatori de la Diputació organitza la dinovena edició del festival internacional de música. En ell, els concerts en són protagonistes, però també les activitats formatives que durant tota la setmana es realitzen a les instal·lacions del conservatori amb músics de renom, alguns dels quals també actuen durant el festival.

El 19è Festival Internacional de Música de l'escola i conservatori de la Diputació de Tarragona omple de música la capital del Tarragonès, però més enllà dels concerts que es poden seguir durant aquesta setmana a l'auditori de la Diputació i que es van obrir divendres passat a la plaça de la Pagesia, del festival en destaca l'activitat formativa que es duu a terme al mateix conservatori. 11 professionals, alguns d'ells, com Aldo Mata també actuaran durant el certamen, ofereixen cursos formatius en diversos instruments a un centenar d'alumnes. Una proposta que no és nova i que ja dona fruits, com en el cas de Juan Guzmán, alumne format al conservatori tarragoní que ara toca la trompa com a professional a una orquestra alemanya.

Instruments de vent com la trompa o trompetes; i de corda, com contrabaix o violoncel, són els principals referents d’aquests cursos. El curs formatiu que es realitza durant el FIM s’ha convertit en un punt de trobada de músics, alumnes i professionals.

El Festival Internacional de Música de la Diputació de Tarragona es complementa amb concerts com els previstos divendres i dissabte del Quartet Gerhard i Andrea Motis, a l’auditori de la Diputació.