Ciutadans no ocuparà cap de les cadires de les empreses municipals mixtes de Tarragona

El grup municipal de Ciutadans no ocuparà cap de les cadires de les empreses municipals mixtes de Tarragona, tot i tenir quatre regidors i ser la tercera força més votada. Així ho ha decidit el nou govern tarragoní, que sí que dóna representació a les mateixes als grups de Junts per Catalunya i En Comú Podem, que tenen menys regidors. El govern ha justificat la decisió en favor de la governabilitat de les empreses, mentre que Ciutadans els acusa de voler silenciar l'oposició.

La primera topada entre el nou govern de Tarragona i l'oposició ha estat motivada pel repartiment de càrrecs en els Consells d'Administració de les empreses mixtes on té presència majoritària l'Ajuntament tarragoní, l'Empresa d'Aigües EMATSA i la de Serveis Funeraris SERFUM. És així davant de la negativa del govern de cedir cap de les sis cadires que corresponen al consistori en aquests consells al grup de Ciutadans, tot i que aquest disposa de quatre regidors en el plenari, el mínim que es demanava en l'anterior mandat per tenir un representant en els mateixos.

A més, es dóna la circumstància que tan Junts per Tarragona, amb tres regidors com els socis de govern dels republicans d'En Comú Podem, amb dos, sí que disposaran de representació. Un repartiment que des de l'equip de govern es justifica amb criteris de governabilitat de les dues empreses.

Des del grup de Ciutadans han criticat durament la mesura, acusant el nou equip de govern de voler silenciar l'oposició i de utilitzar les cadires dels consells d'administració per a pagar els vots favorables de la investidura.

Una crítica que també ha arribat des del PSC, que considera del tot desproporcionada la seva representació, amb un sol representant, als consells tot i ser la força més votada. La designació definitiva dels representats es durà a terme en el proper plenari.