Pau Ricomà ja és alcalde de Tarragona

Ricomà és investit alcalde amb el suport de Junts per Tarragona, CUP i En Comú Podem, amb qui ha format govern. D'aquesta manera, es posa punt final a 12 anys i 3 mandats de govern socialista de Ballesteros.

80 anys després Tarragona té un alcalde republicà. Pau Ricomà ha estat investit nou batlle de la ciutat després de 12 anys de mandat del PSC de Ballesteros. Ho és gràcies al suport de la majoria del consistori: els tres regidors de Junts per Tarragona, els dos d’En Comú Podem, amb qui formarà govern, i els dos de la CUP. El ja nou alcalde de Tarragona ha assegurat que allargarà la mà a les altres formacions i demana que tots plegats treballin per una ciutat millor.

Un canvi de govern que arriba després de tres mandats del PSC de Ballesteros que, tot i ser la llista més votada a les darreres eleccions, no ha obtingut els suports suficients. La seva portaveu, Sandra Ramos, ha garantit diàleg i respecte institucional des del seu grup.

El paper d’En Comú Podem ha estat un dels punts més criticats del grup municipal de Ciutadans. El seu portaveu, Rubén Viñuales, s’ha mostrat sarcàstic amb el paper clau dels comuns en la confecció del nou govern republicà i creu que els seus votants dels barris se senten traïts.

Un altre dels grups que ha donat suport a Ricomà ha estat Junts per Tarragona. El seu portaveu, Dídac Nadal, ha demanat al nou alcalde que faci un canvi efectiu que acabi, diu, amb la paràlisi que pateix la ciutat.

Els comuns tenien la clau de governabilitat i han apostat, per el que creuen que és el vertader canvi. La seva portaveu i nova primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar, s’ha mostrat esperançada per aquesta nova Tarragona que està per vindre que, diu, sorgeix de les propostes dels moviments socials i veïnals que abans no eren escoltades.

La més contundent amb Ballesteros ha estat la portaveu de la CUP, Laia Estrada. Ha desitjat que aquest canvi sigui efectiu i no pas només de noms. També celebra que s’hagi acabat el que anomena el mandat de la màfia.

Segons el Partit Popular el pacte ERC i comuns trenca una trajectòria de governs moderats a Tarragona.

Un cop finalitzada la sessió, Ricomà s’ha adreçat al balcó de l’Ajuntament amb la vara d’alcalde, on ha saludat als tarragonins que s’han apropat a la plaça de la Font per celebrar el canvi de govern.